Ofte stillede spørgsmål om Krak kort

På denne side har vi samlet ofte stillede spørgsmål og hjælp til de, der ønsker at bruge Kraks kort og kortfunktioner. Alle Kraks-kort er ekstra detaljerede på enheder med høj opløsning. Udover kort, luftfotos og ruteplan kan du på vores kort se matrikler, cykelstier, køreplaner for offentlig transport mm.

Hvorfor er der ingen nye gader eller ændrede gadenavne?

Kortdata på krak.dk kommer fra Open Street Map og opdateres 3-4 gange årligt, derfor er det ikke altid at helt nyanlagte områder findes på kortet. Ofte vil der dog være adresser og også veje på kortet i god tid inden nye beboere flytter ind.

Hvorfor viser ruteplanen ikke den hurtigste eller korteste rute?

Ruteplanen forsøger, at finde den "bedste" rute baseret på givne fakta. Vores ambition er, at du får et forslag på en kørebar vej, ikke nødvendigvis den hurtigste eller den korteste.

Hvordan får jeg ruteplan?

Du kan få ruteplan mellem to steder ved at gå til Ruteplan og indtaste "fra sted" og "til sted". For dem der har lyst, er der også avancerede muligheder, hvor man kan vælge imellem hurtigste og korteste rute eller undgår motorveje.

Du kan også vælge, om du vil se, hvilke restauranter, hoteller, tankstationer og ladestandere, der ligger langs din rute.

Hvis du eksempelvis har et ærinde undervejs på din rute, kan du udover ”Til”- og ”Fra”-adresserne også indtaste en via-adresse. Det kalder vi et viapunkt. Du finder funktionen ved at klikke på ”Vis valgmuligheder” og vælge "Indsæt viapunkt". Derefter kan du udfylde feltet ”Via”. Du kan nemt indsætte flere via punkter på din rute.

Tip! Du kan også vælge at få vist "ruteplan", når du søger efter en virksomhed eller person.

Er det muligt at få anvist cykelruter, løberuter eller knallertruter?

På den nuværende ruteplan er det ikke muligt at få anvist ruter, hvor cykel- eller småstier er med. Under ”Vis valgmuligheder” kan du dog fravælge motorveje og vælge den korteste rute. Det giver en tilnærmet cykelruteplan.

Kan jeg se GPS-koordinater på kortene?

Ja. Højreklik på kortet for at se GPS-koordinater. Du kan flytte GPS-markøren ved at trække i den. Der er også en markør i nederste højre hjørne (på skrivebordet), der fungerer som en GPS-markør.

Hvordan ser jeg gadefoto på Krak?

Med Kraks gadefoto-funktion kan du "gå rundt" på gaden i flere udvalgte byer. Hvis du klikker på kortet, hvor du vil se gadefoto, popper en boks op, vælg derefter knappen, der ligner en lille person. Når du klikker på den vises gadefoto.¨

For at flytte rundt i gadefoto skal du klikke, hvor du vil hen. Du kan også bruge piletasterne. Det kan ikke være meget nemmere.

Kan du dele Kraks kort?

Alt hvad du gør på kortet kan du nemt vise andre steder ved at dele eller linke. Klik på "Del" for at generere et link.

Du kan også vælge at integrere kortet (HTML).

Findes der en printvenlig version af rutebeskrivelsen og ruten på kort?

Ja, det gør der. Øverst i venstre side af skærmen klikker du på ”Udskriv”. For at printe kortet med, skal du klikke på "Udskriv" placeret øverst til højre på kortsiden. Hvis din computer er indstillet til at blokere for pop-up-vinduer, vil udskrivningsguiden ikke vises. Den kan også lægge sig bag andre vinduer.

Hvordan zoomer jeg i kortet?

Du kan anvende zoom-knapperne nederst på skærmen til at zoome til et valgfrit zoomniveau. Der er 14 zoomniveauer på kort og 17 zoomniveauer på luftfotos.

Du kan altid zoome ind på kortet ved at dobbeltklikke på kortet og ved at holde shift-knappen kan du trække en firkant på kortet og få vist netop det udsnit, når du slipper

Vis på kort - endnu flere funktioner

Fra rastepladser og vejkameraer til metrostationer og køreplaner. Se endnu flere funktioner på vores kort.

Du kan få vist aktuelle køreplaner for bus, tog og metro på kortet. Du finder dem øverst i højre sidemenu under “mere”. Ved at tilvælge eks “Bus” vises et ikon på busstoppestedet og ved klik på dette ikon vises køreplaner direkte fra Rejseplanen.dk

Hvor kommer Kraks kort fra?

Oplysningerne om Kraks-kort kommer fra en række forskellige kilder:

• Kort- og rutedata – Open street Map
  • Adresser - DAWA - Danmarks officielle adressedatabase
  • Streetview – Blom/CycloMedia
  • Søkortdata – Geodatastyrelsen
  • Tidstabeller – Rejseplanen.dk
  • Luftfoto - Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering